Pradinis / Receptai / Margas bananų keksas su riešutais

Margas bananų keksas su riešutais

Savaitgaliui pasigaminkite labai skanų bananų keksą. Drėgną, kvapnų, pritvinkusį karamelizuotų riešutų. Su šokoladu!

Reikės:

75 g cukraus
75 g bertoletijų riešutų
100 g sviesto
110 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
2 gerai prisirpusių (arba persirpusių) bananų
2 arb. š. cukraus su vanile
200 g miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
50 g tamsaus šokolado
miltelinio cukraus viršui pabarstyti

Gaminimo eiga:

Puode 75 g cukraus pakaitinkite su 2 šaukštais šalto vandens. Nemaišykite, ant vidutinės kaitros pavirinkite iki raudonumo (arba tol, kol mažas išsilydžiusio cukraus burbuliukas, įmestas į stiklinę šalto vandens, iškart sukietės), suberkite rupiai sukapotus bertoletijų riešutus, greit išmaišykite ir nukėlę nuo kaitros supilkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek patepto aliejumi. Išlyginkite ir palikite, kad atvėstų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C kaitros.

Minkštą sviestą ištrinkite su ruduoju cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius kaskart gerai išmaišydami. Sudėkite supjaustytus bananus ir gerai išmaišykite (galite bananus, prieš įmaišydami į tešlą, sutrinti iki tyrės, tačiau aš taip nedarau, sudedu pjaustytus gabalėliais).

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Pamažu, švelniais judesiais šį mišinį įmaišykite į tešlą.

Maždaug trečdalį tešlos atidėkite į kitą dubenėlį. Vandens garų vonelėje išlydykite šokoladą ir įmaišykite į atidėtąją dalį.

Į likusią tešlos dalį įmaišykite peiliu susmulkintus karamelizuotus riešutus.

Į kekso formą, išklotą kepimo popieriumi, sukrėskite maždaug pusę tešlos su riešutais. Tuomet šokoladinę tešlą, o ant viršaus – likusią tešlą su riešutais. Mediniu pagaliuku arba šaukštelio koteliu perbraukite, kad suformuotumėte šiokį tokį raštą, ir pašaukite kepti.

Kepkite apie 45–55 minutes, kol keksas dailiai pakils, o įbestas medinis pagaliukas ištrauktas bus sausas.

Išimkite iš formos, gerai atvėsinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Pjaustykite tik gerai atvėsusį.

http://ausrra.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: