¼ puodelio (60 ml) karšto vandens
2 šaukštų tirpiosios kavos granulių
110 g sviesto
100 g cukraus
240 g medaus
1 šaukštelio cinamono
1 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, muskatai ir pan.)
⅛ šaukštelio maltų gvazdikėlių
⅛ šaukštelio muskatų
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio sodos
1 šaukštelio acto
400 g miltų
Glajui:
300 g miltelinio cukraus
4–5 šaukštų pieno
Gaminimo eiga:
Į puodelį supilkite karštą vandenį, įmaišykite kavos granules. Dėkite cukrų, sviestą, medų. Pakaitinkite ant ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Įmaišykite visus prieskonius. Atvėsinkite 10 minučių. Tuomet įmaišykite vanilę, kiaušinį, kepimo miltelius. Sodą nugesinkite su actu ir įmaišykite į masę.
Į dubenį su miltais supilkite paruoštą skystą masę ir viską gerai išmaišykite.
Dubenį su tešla uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad tešla atvėstų ir sutvirtėtų.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo mažu ledų šaukštu formuokite nedidelius kamuoliukus (graikinio riešuto dydžio), sudėkite ant skardų.
Kepkite meduolius 160 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.
Išimkite meduolius iš orkaitės, atvėsinkite ant grotelių.
Glajui išplakite miltelinį cukrų su pienu. Merkite meduolius į glajų. Palikite, kad nudžiūtų.