4 asmenims:
4 paprikų
450 g maltos kiaulienos arba jautienos
1 nedidelio svogūno
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
½ šaukštelio kumino
100 g virtų ryžių
1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų
100 g tarkuoto sūrio
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo indą lengvai patepkite aliejumi. Atidėkite į šoną.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite maltą kiaulieną, smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite paprikos miltelius, kuminą, druską, pipirus, sudėkite konservuotus pomidorus ir patroškinkite kelias minutes.
Išėmę iš keptuvės, sudėkite mėsą į dubenį, suberkite ryžius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
Paprikas perpjaukite pusiau ir puseles įdarykite mėsos ir ryžių įdaru.
Dėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 30–35 min.
Valgėme su virtomis ir lengvai apkeptomis bulvytėmis.