Pradinis / Receptai / Mėsos apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis

Mėsos apkepas su ryžiais, grybais ir daržovėmis

5–6 porcijoms:

  •     1 kg kiaulienos faršo
  •     2 kiaušinių
  •     30 g nevirtų ryžių
  •     žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
  •     druskos (minimaliai), maltų juodųjų pipirų
  •     130 g tarkuoto fermentinio sūrio
  •     60 g tarkuoto kietojo sūrio

Viršutiniam sluoksniui:

  •     1 didelio svogūno
  •     2–3 morkų
  •     2–3 v. š. pomidorų padažo
  •     150 g marinuotų kelmučių
  •     1 a. š. džiovintų čiobrelių
  •     1 a. š. džiovintų česnako granulių
  •     druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą, įmuškite kiaušinius, suberkite ryžius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite faršą.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, burokine tarka sutarkuotas morkas ir kepkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet dėkite pomidorų padažą, kelmučius, suberkite čiobrelius, česnaką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Keptuvės turinį uždėkite ant faršo ir tolygiai paskirstykite. Užberkite fermentinį ir kietąjį sūrį.

Kepkite 180 °C orkaitėje ~40 min., tuomet pakelkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar apie 10 min., kol viršus gražiai apskrus.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: