Jums reikės:
Kukuliams:
500 g faršo,
100 g ryžių (nurodytas nevirtų ryžių svoris),
1 svogūno,
1 morkos,
1 šaukšto majonezo,
mėsos prieskonių,
druskos, pipirų.
Padažui:
0,5 stiklinės vandens,
4 v. š. pomidorų padažo,
2 v. š. grietinės,
2 v. š. majonezo,
1 v. š. miltų,
druskos, mėgstamų prieskonių.
Darbo eiga:
Ryžius išverdame (neperverdame, nes dar troškinsis orkaitėje). Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname. Morką sutarkuojame smulkia tarka ir apkepiname kartu su svogūnais. Kepančias daržoves galima paskaninti prieskoniais.
Faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberiame druskos, prieskonių. Suformuojame nedidelius kukulius ir dedame juos į kepimo formą. Sumaišome padažo ingredientus ir užpilame jo ant kukulių.
Uždengiame viską folija ir kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Kepimo pabaigoje foliją nuimame ir dar apie 5–10 min. pakepame, kad gražiai apskrustų. Jei padažas neapsemia kukulių, kepdami kartkartėmis apipilame jų viršų padažu. Skanaus!