Pradinis / Receptai / Moliūgų keksas

Moliūgų keksas

Reikės:

220 g ištirpinto sviesto
4 didelių kiaušinių
425 g moliūgų tyrės (receptas čia)
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
85 g ištirpinto baltojo šokolado
3 puodelių miltų (1 puodelis – 250 ml)
1 puodelio baltojo cukraus
½ puodelio tamsaus rudojo cukraus
4 šaukštelių kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
2 šaukštelių cinamono
½ šaukštelio malto muskato
1 šaukštelio prieskonių mišinio (cinamono, imbiero, muskato ir pan.)

Aplieti:

50 g ištirpinto baltojo šokolado

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Kekso formą (26 cm skersmens su skyle) gerai išpurkškite (ištepkite) aliejumi ir pabarstykite miltais.

Dubenyje persijokite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Atidėkite į šalį.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, vanilę, sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmaišykite ištirpintą baltąjį šokoladą.

Sausus produktus suberkite į šlapius ir išmaišykite. Nepermaišykite. Maišykite tiek, kad įsimaišytų visi miltai.

Paruoštą tešlą supilkite į kekso formą, išlyginkite paviršių.

Kepkite 1 valandą 15 minučių. Kepimo pabaigoje patikrinkite mediniu pagaliuku: jeigu pagaliukas lieka sausas – keksas iškepęs.

Išimkite iš orkaitės ir 10 minučių palikite formoje. Tuomet išimkite iš formos ir perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.

Atvėsusį keksą apliekite tirpintu baltuoju šokoladu.

 www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: