Pradinis / Receptai / Morkų pyragas

Morkų pyragas

Švelnaus skonio, lengvas pyragas – puikus būdas panaudoti turimas rudens gėrybes. Šiame recepte siūlome naudoti morkas arba burokėlius.

Fotografavo „Fotosala“ (Ieva Savickaitė)

Tešlai reikės:

  • 3 vidutinio dydžio morkų (jei naudosite mažesnes, prireiks 4–6)
  • 200 g aliejaus (šiam pyragui siūlome naudoti „Obelių“ rapsų aliejų: jis neturi kvapo, yra neutralaus skonio, pagamintas iš Lietuvoje užaugintų rapsų, puikus nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis)
  • 180 g cukraus (jei pyragą puošite šokolado glaistu, cukraus dėkite mažiau)
  • 300 g miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušinių

Glaistui reikės:

  • 50 g sviesto
  • 2 valg. š. kakavos
  • 3–4 valg. š. cukraus
  • ½ puodelio pieno

Į kokteilių plaktuvą sudėkite morkas, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų. Plakite, kol morkos susikapos ir viskas susimaišys. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir viską lėtai išmaišykite. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 45–50 min. Baigiant kepti temperatūrą galima šiek tiek padidinti. Iškepusį pyragą palikite atvėsti.

Paruoškite šokoladinį glaistą: ant mažos ugnies puode išlydykite sviestą, suberkite kakavą ir cukrų, viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite pieną, šiek tiek pavirinkite, kol masė taps grietinės tirštumo. Papuoškite atvėsusį pyragą.

Fotografavo „Fotosala (Ieva Savickaitė)

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: