Pradinis / Receptai / Nekeptas gaivus sūrio ir grietinėlės tortas

Nekeptas gaivus sūrio ir grietinėlės tortas

Reikės:

300 g maskarponės sūrio
500 ml grietinėlės
1 indelio (397 g) saldinto sutirštinto pieno
300 g sausainių
100 g sviesto
2 valg. š. želatinos
100 ml vandens
1 citrinos nutarkuotos žievelės
braškių

Gaminimo eiga:

Sausainius sutrinti su kambario temperatūros sviestu, dėti į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginti ir paploti su rankomis. Dėti į šaldytuvą ~30 min.

Želatiną užpilti vandeniu, pabrinkinti ~15–20 min.

Į maskarponės sūrį supilti saldintą sutirštintą pieną, įtarkuoti citrinos žievelės, išmaišyti.

Grietinėlę išplakti ir įmaišyti į maskarponės ir saldinto sutirštinto pieno masę, išmaišyti iki vientisos masės.

Ant garų vonelės ištirpinti želatiną. Truputį pravėsinti. Želatiną supilti (nuolat maišant) į grietinėlės ir maskarponės sūrio masę. Išimti iš šaldytuvo padą, užpilti kremą, dėti į šaldytuvą 20–30 min.

Išėmus iš šaldytuvo papuošti ir vėl dėti į šaldytuvą 3–4 val.

„Loretos išbandyti receptai“

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: