2 porcijoms reikės:
125 g šokoladinių sausainių,
¼ arb. š. cinamono,
50 g lydyto sviesto,
150 g juodojo šokolado,
100 ml grietinėlės,
125 g maskarponės,
125 g kreminio sūrio,
¼ arb. š. mėtų esencijos.
Gaminimo eiga:
Dvi 10 cm skersmens formas ištepame riebalais. Aš naudojau nedideles popierines kepimo formas.
Sausainius sutriname į trupinius (naudojau virtuvinį kombainą). Sumaišome trupinius su cinamonu, tada pilame lydytą sviestą ir gerai išmaišome. Įspaudžiame trupinių masę į kepimo formų dugną. Palaikome šaldytuve, kol ruošiama sūrio masė.
Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu išlydome šokoladą.
Grietinėlę išplakame iki lengvų putų, sudedame kreminį sūrį ir maskarponę. Viską gerai išmaišome. Įmaišome pravėsusį šokoladą ir mėtų ekstraktą, viską išmaišome iki vientisos masės.
Šokoladinę sūrio masę supilame į formas ant sausainių pagrindo, išlyginame viršų ir paliekame 8 val. šaldytuve.