3–4 obuolių
50 ml vandens
50 g cukraus
80 g sviesto
1 pakelio „Selgos“ sausainių
250 g maskarponės sūrio
100 g miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Obuolius nuplaukite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite mažesniais gabaliukais ir sudėkite į puodą. Berkite cukrų ir užpilkite vandeniu. Virkite vis pamaišydami, kol obuoliai suminkštės. Užtruksite apie 10–15 min.
Išvirusius obuolius sutrinkite trintuvu iki kreminės masės.
Sausainius susmulkinkite iki nedidelių trupinukų. Išlydykite sviestą ir užpilkite ant sausainių, išmaišykite.
Sausainius dėkite į stiklinaites, ant jų pilkite obuolių masę.
Maskarponės sūrį išmaišykite su milteliniu cukrumi ir šį kremą dėkite ant obuolių masės.
Jeigu dar liko produktų, sluoksniuokite iki viršaus: sausainiai, obuolių masė, maskarponės kremas, sausainiai ir t. t.
Galite mėgautis iš karto arba palaikyti šaldytuve valandą – tada bus dar skaniau.