Pradinis / Receptai / Obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis ir kokoso drožlėmis

Obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis ir kokoso drožlėmis

Jums reikės:

Biskvitui:

200 g kokybiško sviesto

150–170 g cukraus

2 šaukštelių cukraus su vanile

2 kiaušinių (geriausia kaimiški)

200 g persijotų miltų

4 šaukštų kokoso drožlių

100 g džiovintų spanguolių

Įdarui:

Obuolių (tinka tie, kurie kepdami nesutyžta, išlaiko formą, nėra per daug sultingi)

Pyragui apibarstyti:

Cinamono su cukrumi

Perlinio cukraus

Darbo eiga:

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (skersmuo – 26 cm) išklojame kepimo popieriumi.

Obuolius nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis.

Džiovintas spanguoles perliejame karštu vandeniu ir nusausiname.

Ruošiame biskvitą: sviestą gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Sudedame kokoso drožles ir spanguoles. Suberiame persijotus miltus ir viską gerai išmaišome. Turi būti gana tiršta tešla.

Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame. Gražiai dėliodami vieną prie kitos į tešlą susmeigiame obuolių skilteles.

Apibarstome cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.

Kepame apie 35–45 minutes.

Tai labai skanus pyragas: minkštas ir kvapnus biskvitas su spanguolėmis ir kokosų drožlėmis, o ant viršaus – cinamonu kvepiantys obuoliukai… Tegul Jūsų neapgauna šio pyrago gaminimo paprastumas: pagaminti labai paprasta, bet skonis nepaprastas!

Skanaus!

Receptą konkursui atsiuntė Monika

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: