Purus, drėgnas, cinamonu kvepiantis pyragas su obuoliais ir graikiniais riešutais bei medaus glaistu.
Obuolių pyragui:
3 obuolių (manau, su 4–5 būtų dar skaniau),
¾ stiklinės kapotų kepintų graikinių riešutų,
1 arb. š. vanilės ekstrakto,
1 arb. š. cinamono,
2 stiklinių miltų,
¾ arb. š. kepimo sodos,
½ arb. š. druskos,
1 stiklinės cukraus,
125 g lydyto sviesto (atvėsinto),
½ stiklinės obuolių tyrės,
2 kiaušinių.
Medaus glaistui:
½ stiklinės miltelinio cukraus,
1 valg. š. medaus,
3 valg. š. pieno.
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitiname iki 160 °C temperatūros, riebalais ištepame kekso formą. Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.
Kartu persijojame miltus, kepimo sodą, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu gerai išplakame lydytą sviestą, obuolių tyrę, cukrų, vanilės ekstraktą ir kiaušinius. Suberiame sausus produktus ir gerai išmaišome. Įmaišome pjaustytus obuolius, graikinius riešutus.
Tešlą supilame į kepimo formą, kepame apie 1 valandą (ar iškepė, tikriname mediniu iešmeliu).
Glaistui skirtus produktus išmaišome ir užpilame ant jau atvėsusio pyrago.