Reikės:
1 puodelio pieno
1 puodelio riebios grietinėlės
šlakelio vanilės ekstrakto
¾ puodelio cukraus
1 ir ½ puodelio smulkių želatinos miltelių + vandens apsemti
1 ir ½ puodelio spanguolių
cukraus pagal skonį
Gaminimo eiga:
Želatiną užpilame kambario temperatūros vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Grietinėlę ir pieną supilame į puodą, suberiame cukrų ir įpilame šlakelį vanilės. Viską maišydami užkaitiname iki virimo, bet neleidžiame suburbuliuoti. Nukeliame puodą nuo kaitros, palaukiame 1–2 minutes, sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ji visai ištirps. Gautą mišinį supilstome į norimus indelius. Palaukiame, kol atvės, tada statome į šaldytuvą sustingti.
Spanguoles suberiame į puodą, užberiame cukrumi ir verdame ant vidutinės kaitros iki vientisos tirštos masės. (Kad būtų skaniau, galite pertrinti per sietelį.) Kai uogos atvėsta, paskirstome jas ant sustingusios grietinėlės.
Pastaba. Kitą kartą tikriausiai pertrinčiau spanguoles per sietelį, kad nebūtų odelių. Manau, kad skonis taptų kur kas malonesnis gomuriui.