Pradinis / Receptai / „Panna Cotta“ su slyvomis

„Panna Cotta“ su slyvomis

_MG_3449

Reikės:

  • 1 vanilės ankšties
  • 1 ½ puodelio grietinėlės (35 proc.)
  • Žiupsnelio druskos
  • ½ puodelio cukraus pudros
  • 2 ½  arbatinių šaukštelių želatinos
  • Šlakelio  vandens
  • ¾ puodelio grietinės

Slyvų kompotui:

  • 6 slyvų (puikiai tinka ir persikai, nektarinai arba miško uogos)
  • ¼ puodelio vandens
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus

Eiga:

  1. Želatiną užpilkite šlakeliu vandens ir palikite brinkti.
  2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir peiliu išgremžkite sėklas.
  3. Į nedidelį puodą supilkite vieną puodelį grietinėlės, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
  4. Įdėkite vanilės ankštį kartu su sėklomis ir virkite ant vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti.
  5. Grietinėlei užvirus sumažinkite ugnį, išgrėbkite vanilės ankštį.
  6. Sudėkite išbrinkusią želatiną. Nuolat maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol želatina ištirps.
  7. Perpilkite grietinėlę į kitą indą ir palikite atvėsti. Nepamirškite kartas nuo karto pamaišyti.
  8. Kitame inde išmaišykite grietinę, kad masė būtų tolygi.
  9. Išplakite pusę puodelio grietinėlės.
  10. Grietinėlę įmaišykite į grietinę.
  11. Grietinėlės ir želatinos mišiniui atvėsus iki kambario temperatūros po truputį įmaišykite plaktą grietinėlę, sumaišytą su grietine.
  12. Išpilstykite į nedidelius indelius ir padėkite į šaldytuvą stingti, maždaug porai valandų.
  13. Paruoškite slyvas: nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite skiltelėmis.
  14. Dėkite į nedidelį puodą, supilkite vandenį, cukrų ir, uždengę dangčiu, virkite ant nedidelės ugnies maždaug 10 minučių. Nepamirškite pamaišyti, paragaukite, jei trūksta saldumo įdėkite dar šiek tiek cukraus.
  15. Kai vaisiai pradės prarasti formą, nukelkite nuo ugnies – kompotas paruoštas. Išimkite iš puodo ir palikite vėsti. Jokiu būdu nedėkite iki kambario temperatūros neatvėsusių vaisių ant Panna Cottos.
  16. Kai Panna Cotta sustingus, išimkite iš šaldytuvo, peiliu atsargiai atskirkite nuo indelio kraštų ir išverskite ant lėkštės, kurioje planuojate patiekti. At viršaus dėkite atvėsusį slyvų kompotą. Galite papuošti šviežios mėtos šalele. Skanaus!

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: