Puikus patiekalas labai greitiems ir skaniems pietums. Užtruksite tik 10–15 minučių! Mėsa minkšta, sultinga, ryškaus skonio, o padažas itin gardus.
Garnyrą rinkitės pagal savo norus. Mes valgėme su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Apie 700 g vištienos krūtinėlės, plonai pjaustytos
pusės puodelio parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto (1 puodelis – 250 ml)
3 česnako skiltelių, sutraiškytų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sviesto
1 šaukštelio itališkų prieskonių mišinio
1 šaukšto česnakų miltelių
šakelės šviežio rozmarino
šakelės šviežio čiobrelio
pusės citrinos sulčių
pagal skonį druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Vištieną iš abiejų pusių paskaninkite itališkais prieskoniais, česnakų milteliais, druska, pipirais. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite vištieną ir apkepkite iš abiejų pusių po 2–3 minutes, kol visiškai iškeps. Iškeptą vištieną išimkite iš keptuvės.
Išpilkite keptuvėje likusį aliejų (keptuvės neplaukite). Į tą pačią keptuvę dėkite sviestą, sutraiškytas česnako skilteles, rozmariną, čiobrelį, pavirkite minutę. Tuomet išspauskite pusės citrinos sulčių, kelias sekundes pavirkite ir apliekite vištieną padažu.
Patarimai, pastebėjimai:
Itališkų prieskonių mišinį naudoju pirktinį. Tokį mišinį galite pasidaryti ir patys. Jo sudėtis: raudonėliai, bazilikai, čiobreliai, rozmarinai, šalavijai, petražolės, raudonosios paprikos granulės, mairūnas.
Vištienos krūtinėlę rinkitės plonesnę, kad gerai ir tolygiai iškeptų. Jei krūtinėlė labai stora, perpjaukite pusiau.
Padažui česnako nei lupti, nei pjaustyti nereikia. Sutraiškykite peiliu ir tiek.