Pradinis / Receptai / Pikantiškos roželės

Pikantiškos roželės

Kiek neįprastas tradicinių mielinių roželių variantas, tinkamas, kai netikėtai užsuka svečiai.


Fotografė Ieva Savickaitė („Fotosala“)
Fotografė Ieva Savickaitė („Fotosala“)

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 2 arb. š. sausų mielių
  • 1 arb. š. cukraus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 250 ml šilto vandens

Įdarui reikės:

  • 200 g „Švelniojo Obelių“ pomidorų padažo
  • 150 g kumpio
  • 125 g tarkuoto sūrio

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Šilto vandens šlakelyje sumaišykite mieles, cukrų ir druską. Šį mišinį supilkite į miltus kartu su likusiu vandeniu, suminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Tada iškočiokite stačiakampio formos lakštą, patepkite pomidorų padažu, uždėkite kumpio griežinėlius, pabarstykite sūriu ir suvyniokite. Gautą vyniotinį supjaustykite 3 cm dydžio riekelėmis. Sudėkite jas į skardą palikdami nedidelius tarpelius, kad kepdamos galėtų plėstis. Kepkite apie 20 min.

Patiekalą skanaukite šiltą. Jis puikiai tinka lengvai vakarienei.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: