1 pakelio (375 g) sluoksniuotos bemielės tešlos
250 g vyšninių pomidorų
250 g rikotos
2 kiaušinių
saujelės šviežių bazilikų
25 g parmezano sūrio
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200 °C.
Jei reikia, tešlą iškočioti į 25×38 cm stačiakampį.
Tešlą dėti ant kepimo skardos. Aplink tešlos kraštus aštriu peiliu padaryti 2,5 cm pločio įpjovas. Neįpjauti iki galo.
Dubenyje sumaišyti rikotą, tarkuotą parmezaną, paplaktus kiaušinius, kapotus bazilikus, druską, pipirus.
Užtepti sūrio masę ant tešlos. Kraštus palikti neteptus. Ant viršaus išdėlioti pusiau pjaustytus pomidorus. Užbarstyti daugiau druskos, pipirų.
Kepti apie 20 minučių, kol tešla iškils ir gražiai apskrus, o vidus iškeps.
Puošti bazilikų lapeliais, tiekti su salotomis.