Pradinis / Receptai / Pomidorų padažo receptas

Pomidorų padažo receptas

Tai labai lengvas būdas pasigaminti pomidorų padažą orkaitėje. Be galo patogu, nes nereikia stovėti prie puodo ir nuolat prižiūrėti virimo proceso.

2 litrams ir 300 ml reikės:

  •     2 kg pomidorų
  •     3 didelių svogūnų
  •     10 česnako skiltelių
  •     100–120 g cukraus
  •     70 ml acto
  •     2 v. š. druskos
  •     4–5 v. š. aliejaus
  •     1 v. š. džiovintų bazilikų
  •     1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  •     1 a. š. grūstų aitriųjų paprikų

Gaminimo eiga:

Į gilią kepimo skardą sudėkite gabalėliais supjaustytus pomidorus, svogūnus, griežinėliais supjaustytus česnakus, suberkite cukrų, druską ir prieskonius, supilkite actą. Viską išmaišykite ir kepkite 180 °C orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Tuomet viską perdėkite į didelį puodą, sumalkite su trintuvu iki vientisos masės, užkaiskite ir, kai tik užvirs, supilkite į iškaitintus stiklainius.

Pastaba: kadangi naudojau daugiausia geltonus pomidorus, atitinkama ir padažo spalva.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: