Pradinis / Receptai / Prancūziškas slyvų pyragas „Rudeniška svajonė“

Prancūziškas slyvų pyragas „Rudeniška svajonė“

_MG_7634_slĮsibėgėjus rudeniškiems orams, kviečiame išsikepti itin paprastai paruošiamą prancūzišką slyvų pyragą. Gamindami šį pyragą tikrai neužtruksite virtuvėje, o rezultatu liksite maloniai nustebinti.

Jums reikės:

2 puodelių miltų

0,5 arbatinio šaukštelio druskos

5 valgomųjų šaukštų cukraus

125 g atšaldyto sviesto

Šalto vandens

14 slyvų

Abrikosų džemo

1 kiaušinio

Darbo eiga:

Sumaišykite persijotus miltus, druską ir 2 valgomuosius šaukštus cukraus. Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į miltus. Minkykite tol, kol masė taps smulkiais trupiniais. Po truputį pilkite šaltą vandenį, jo reikia nedaug, tik tiek, kad pavyktų išminkyti vientisą tešlą. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldiklį maždaug 30 minučių. Kol tešla šąla, pasiruoškite slyvas. Jas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite griežinėliais, tačiau jų neatskirkite, tiesiog atidėkite į šalį. Atšalusią tešlą dėkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite į maždaug 35–40 cm skersmens skritulį. Ant iškočiotos tešlos tepkite abrikosų džemą, palikdami nuo kraštų 5–6 cm. Slyvų griežinėlius gražiai išdėliokite ant džemu ištepto pagrindo. Tešlos kraštus atsargiai lenkite pyrago vidurio link. Slyvas apiberkite likusiu cukrumi.

Pyrago kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu ir pašaukite į orkaitę. Jį kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes arba tol, kol pyrago kraštai gražiai parus. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir patiekite su vaniliniais ledais.

Nebijokite improvizuoti! Slyvas galite keisti kitais mėgstamais vaisiais: nektariniais, abrikosais, persikais… Tiesiog nepamirškite pakoreguoti cukraus kiekio: kuo vaisiai rūgštesni, tuo daugiau cukraus prireiks. Taip pat ir abrikosų džemą galite keisti kitu, jūsų mėgstamu džemu.

Ar žinojote, kad…

  • Natūraliai prinokusiose slyvose yra beveik visų B grupės vitaminų (išskyrus B12).
  • Valgyti slyvas reikėtų visiems, turintiesiems kraujagyslių problemų, nes šiuose vaisiuose yra kraujo sudėtį gerinančio vitamino K ir stambiųjų arterijų bei smulkiųjų kapiliarų sieneles stiprinančio vitamino P.
  • Sultingas slyvų minkštimas gerina žarnyno veiklą ir valo organizmą.

Komentaras

  1. Negi tikrai nereikia kelimo/kepimo milteliu i tesla??

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: