Pradinis / Receptai / Pyragas su mėlynėmis ir varške „Mėlynoji naktis“

Pyragas su mėlynėmis ir varške „Mėlynoji naktis“

 

Jums reikės (26–28 cm skersmens formai):

Pagrindui:

2 kiaušinių,
100 g cukraus,
100 g minkšto sviesto,
320 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos;

Įdarui:

500 g varškės (9 % riebumo),
200 g grietinėlės (35–36 % riebumo),
2 kiaušinių (M, L dydžio),
200 g mėlynių (galima naudoti ir šaldytas),
130 g cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus.

Darbo eiga:

Įdaras. Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Iki purumo išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.

Sudedame per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau), supilame grietinėlę ir viską plakame plakikliu, kol masė šiek tiek sutirštėja.

Sudedame mėlynes ir šaukštu lengvai viską išmaišome. Jei naudosite šaldytas mėlynes, atšildę jas nupilkite sultis.

Pagrindas. Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakame plakikliu, kol ištirpsta cukrus. Sudedame minkštą sviestą ir dar kartą išplakame, kol susidaro vientisa masė.

Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome tešlą. Ji turėtų būti minkšta ir nelipti prie rankų.

Ant kepimo formos dugno patiesiame kepimo popierių, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Tešlą subadome šakute. Kepame iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min. Išimame ir, jei tešla vis dėlto labai pakilo, lengvai paspaudžiame, kad šiek tiek subliūkštų ir tilptų įdaras.

Supilame įdarą ir kepame 35 min. 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti. Pyragą paliekame vėsti bent kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve). Skanaus!

P. S. Įdaras minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes galite keisti kitomis uogomis. Naudokite ne mažesnę nei 26 cm skersmens formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepdamas pakyla ir pagrindas, ir šiek tiek įdaras).

Šaltinis http://aj-receptai.blogspot.com/

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Scroll To Top
%d bloggers like this: