Pradinis / Receptai / Pyragėliai su mėsa

Pyragėliai su mėsa

Reikės:

1 svogūno
500 g maltos vištienos arba kiaulienos
¼ šaukštelio džiovintų raudonėlių
¼ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 kiaušinio į masę
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
1 kiaušinio aptepti viršui

Gaminimo eiga:

Smulkiai supjaustome svogūną (aš kartais sutarkuoju).

Į vištienos faršą dedame smulkintą svogūną, beriame raudonėlius, maltą papriką, druską ir pipirus. Įmušame kiaušinį ir išmaišome.

Tešlos lakštus ištiesiame ant stalo, dedame faršo ir suformuojame dešrelę. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais, šonus gerai užspaudžiame, viršų keliose vietose įpjauname (kad išeitų garai) ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Pyragėlių viršų aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame  15–20 min. 200 °C temperatūros orkaitėje.

Iš šio kiekio išeina apie 10 vnt. pyragėlių. Užtruksite apie 40 min.

Labai skanu su sultiniu.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: