Pradinis / Receptai / Pyragėliai su mėsos ir daržovių įdaru

Pyragėliai su mėsos ir daržovių įdaru

Pyragėliai labai panašūs į kibinus, tikrai skanūs ir verti dėmesio.

Tešlai:

400 g miltų
žiupsnelio druskos
200 g kubeliais pjaustyto sviesto arba kepinių margarino
75 ml vandens

Įdarui:

300 g liesos kiaulienos (arba jautienos)
1 mažo svogūno
1 vidutinio dydžio bulvės (~100 g)
1 puodelio mažais gabaliukais pjaustytų moliūgų (dėjau 1 morką ir pusę mažos saldžiosios paprikos)
1½ v. š. sultinio
šviežių petražolių
druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

plakto kiaušinio arba pieno aptepti

Gaminimo eiga:

Į dubenį suberti išsijotus miltus ir druską. Pirštais į juos įtrinti sviestą. Trinti tol, kol susidarys biri masė, trupiniai. Apšlakstyti šaltu vandeniu ir užminkyti tešlą. Jei ji pasirodys per sausa, įpilti dar šiek tiek vandens, bet nepadauginti. Suspausti tešlą į vieną gumulą, padėti ant miltais apibarstyto paviršiaus ir paminkyti kelias sekundes. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve ~20 minučių.

Tuo metu paruošti įdarą. Į dubenį sudėti mažais gabaliukais supjaustytą kiaulieną, labai smulkiai supjaustytus bulvę, svogūną, moliūgą (arba morką ir papriką), smulkintas petražoles, supilti sultinį. Gerai pasūdyti, pagardinti šviežiai maltais pipirais ir viską gerai išmaišyti.

Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.

Padalyti tešlą į 12 vienodų gabaliukų, tada ant miltais apibarstyto paviršiaus iš kiekvieno iškočioti po apskritą lakštą. Ant kiekvieno tešlos lakšto dėti po vienodą kiekį įdaro. Tešlos kraštus patepti plaktu kiaušiniu ar pienu ir sulenkti pusiau. Smarkiai sugnybti kraštus, kad suliptų, ir užraityti arba šakute įspausti rumbelius.

Pyragėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepti kiaušiniu arba pienu. Kiekvieno pyragėlio viršų pradurti, kad pro mažą skylutę galėtų išeiti garai.

Kepti pyragėlius 15 min., tada sumažinti kaitrą iki 160 °C temperatūros ir kepti dar ~45–60 minučių, kol tešla gražiai pagels ir iškeps įdaras (ar įdaras iškepęs, galima patikrinti įsmeigus pagaliuką – jis turėtų lengvai lįsti į tešlą).

Pyragėlius galima valgyti karštus, šiltus ar šaltus.

Šiuos pyragėlius taip pat galima užšaldyti. Užšaldytus patariama laikyti ne ilgiau nei 2 mėnesius.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top
%d bloggers like this: