Užkandėlės su maskarponės kremu (apie 100 vnt.)
Reikės:
250 g maskarponės sūrio
3–4 valg. š. majonezo
pagal skonį citrinų sulčių
žiupsnelio druskos
pjaustytų šviežių krapų (nebūtinai)
Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.
Užkandėlės su lašiša (24 vnt.)
Reikės:
160 g rūkytos ar sūdytos lašišos filė
24 vnt. sūrių šaukštelių
maskarponės kremo
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
citrinos griežinėlių papuošti (nebūtinai)
Lašišos filė supjaustykite plonais griežinėliais.
Į šaukštelį dėkite susuktą lašišos filė griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.
Užkandėlės su rūkyta dešra (40 vnt.)
Reikės:
110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.)
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
maskarponės kremo
salotų lapų
griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių
Iš batono riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 skrituliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Svarbu, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremo.
Užkandėlės su kalakutienos kumpiu (24 vnt.)
Reikės:
90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6 vnt.)
10 vnt. keturkampių batono griežinėlių
maskarponės kremo
salotos lapų
griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių
Iš batono riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 skrituliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Svarbu, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
Užkandėlės su mocarelos rutuliukais (20 vnt.)
Reikės:
20 vnt. mocarelos rutuliukų
20 vnt. vyšninių pomidorų
šviežių bazilikų lapelių
20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių
Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus nupjauta viršūnėle, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
Ant viršaus užberkite pjaustytų bazilikų lapelių.
Užkandėlės su krabų lazdelėmis (10 vnt.)
Reikės:
150 g krabų lazdelių (10 vnt.)
2 virtų kiaušinių
3 valg. š. majonezo
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
10 vnt. sūrių šaukštelių
Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.
Sūrio rutuliukai su krabų lazdelėmis arba be jų (20 vnt.)
Reikės:
3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
1 valg. š. majonezo
druskos, maltų juodųjų pipirų
20 vnt. šviežio agurko griežinėlių
20 vnt. skrudintų batono griežinėlių
majonezo
3–4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių
mini popierinių keksiukų formelių
Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
Galimi du pateikimo būdai: batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku; į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite plonai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.
Užkandėlės su rūkyta vištiena (20 vnt.)
Reikės:
1 rūkytos vištos kulšelės
1–2 valg. š. majonezo
1 arb. š. pesto padažo
20 vnt. sūrių šaukštelių
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų
agurko griežinėlių
Nuo vištienos nuimkite odą, nupjaukite mėsą nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.
Užkandėlės su krabų lazdelėmis ir kukurūzais (20 vnt.)
Reikės:
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
10 vnt. krabų lazdelių
3–4 valg. š konservuotų kukurūzų
1 išspaustos skiltelės česnako
3 valg. š. majonezo
druskos, maltų juodųjų pipirų
20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių
Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.
Svarbiausias patarimas – užkandėles gaminkite likus 2–3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.
Komentarų: 1
Labai geras interneto puslapis