Pradinis / Receptai / Agrastų ir migdolų pyragas

Agrastų ir migdolų pyragas

20×20 cm kepimo formai:

Pyrago tešlai:

250 g miltų
125 g rudojo cukraus
125 g maltų migdolų
250 g sviesto (šalto)
1½ šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

350 g agrastų
85 g cukraus

Pabarstyti:

50 g migdolų (dribsnių)
2 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20×20 cm kvadratinę kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  2. Sviestą, miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus ir rudąjį cukrų pirštais trinkite, kol susidarys trupiniai (arba viską susmulkinkite maisto smulkintuvu-kombainu).
  3. Dėkite trupinių masę į pyrago formą ir spausdami suformuokite kraštus, dugną. Nesunaudokite visų trupinių, pasilikite šiek tiek pyrago viršui.
  4. Į agrastus suberkite 85 g cukraus, išmaišykite ir sudėkite į formą.
  5. Užbarstykite likusius trupinius ir migdolų dribsnius ant agrastų. Užbarstykite 2 šaukštus cukraus ant pyrago viršaus.
  6. Kepkite nuo 50 minučių iki 1 valandos, kol agrastai pradės šiek tiek burbuliuoti kraštuose. Palikite atvėsti ant grotelių prieš pjaustydami.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top