250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelio druskos
110 g šalto sviesto, pjaustyto kubeliais
70 g cukraus
1 vidutinio kiaušinio
120 g grietinės
½ šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g pieniško ar juodojo šokolado gabaliukų
Aptepti:
pieno
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite. Sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir viską trinkite tarp pirštų, kol susiformuos trupiniai. Įmaišykite cukrų ir šokolado gabaliukus.
Kiaušinį šakute paplakite su grietine, vanile.
Miltuose padarykite duobutę, supilkite kiaušinių masę. Viską maišykite, kol susiformuos minkšta, šlapia tešla.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, truputį lengvai paminkykite, kad tešla taptų vientisa, lygi. Iškočiokite ar suspauskite rankomis iki 2,5 cm storio. Lygia sausainių formele vienu judesiu išspauskite bandeles.
Sudėkite bandeles ant skardos, viršų patepkite pienu.
Kepkite apie16–18 minučių, kol gražiai paruduos, o pabarbenus į bandelės apačią ji atrodys tuščiavidurė.