Pradinis / Receptai / Aštrūs sparneliai

Aštrūs sparneliai

Reikės:

1,2 kg vištų sparnelių

Marinatui:

2 raudonų aitriųjų paprikų
4 šaukštų virinto vandens
2 šaukštų medaus
2 šaukštų aliejaus
½ šaukštelio druskos
½ šaukštelio maltų baltųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Pradedame nuo marinato: aitriąsias paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite, sumaišykite su vandeniu, aliejumi, medumi, druska ir maltais pipirais.

Sparnelius nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite per sąnarius į tris dalis (pačius galiukus pasilikite virti sultiniui). Sudėkite vištieną į karščiui atsparų indą, užpilkite marinatu, išmaišykite ir uždengę palaikykite kelias valandas arba per naktį šaldytuve.

Marinuotus sparnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, bet marinato neišpilkite.

Kepimo indą išklokite folija ir sudėkite sparnelius.

Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 25–30 min. kartkartėmis palaistydami marinatu.

Pastaba: jeigu norite, kad būtų dar aštriau, naudokite aitriąsias paprikas su visomis sėklytėmis. Pagal originalų receptą naudojami ir 2 šaukštai pomidorų pastos, bet aš jos nedėjau.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top