Reikės:
• 250 g vištos filė be odelių,
• 150 g avinžirnių,
• skardinės smulkintų pomidorų,
• 2 v. š. aliejaus,
• 1 didelio svogūno,
• 2 česnako skiltelių,
• žiupsnio kumino*,
• 1 a. š. ciberžolės*,
• 1 a. š. imbiero,
• šviežiai maltų juodųjų pipirų,
• druskos (pagal skonį),
• lauro lapo,
• saliero lapelių (nebūtina).
* Kuminą (indiškus kmynus) galite pakeisti paprastais lietuviškais kmynais, o vietoje ciberžolės įberti kario prieskonių (šaukštą).
Pastaba. Šis indiškas troškinys yra visiškai neaštrus. Jeigu norite, kad būtų aštrus, nepagailėkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įberkite papildomai aitriosios paprikos prieskonių.
Gaminimo eiga:
Užmerkiame avinžirnius iš vakaro. Per naktį išmirkytus avinžirnius verdame apie 35 minutes. Tada nupilame vandenį ir paliekame juos kurį laiką pastovėti. Keptuvėje įkaitiname aliejų, apkepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Suberiame kuminą (arba kmynus) ir paskrudiname maždaug minutę. Sudedame kubeliais supjaustytą vištos filė. Apkepiname vištieną iš visų pusių. Beriame ciberžolės arba kario, imbiero, išmaišome.
Suberiame avinžirnius, supilame pomidorų tyrę, įmetame lauro lapelį, saliero lapelių, pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais. Troškiname ant silpnos ugnies apie 15−20 minučių. Paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų, jei viskas gerai – patiekiame gilesnėse lėkštėse su virtais ryžiais, kuskusu ar kt. Skanaus!