Reikės:
150 g avižinių dribsnių
50 g migdolų plokštelių
3 valg. š. visų grūdo dalių kvietinių miltų
50 g rudojo cukraus
7 valg. š. kokosų aliejaus (galima keisti lydytu sviestu ar kitokiu, pvz., migdolų, aliejumi)
šaukštelio cukraus su vanile
200 g pieninio šokolado su karamelizuotais sūdytais migdolais (arba sūriais traškučiais)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Šokoladą rupiai susmulkinkite peiliu.
Avižinius dribsnius sumaišykite su migdolų plokštelėmis, miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilkite kokosų aliejų. Gerai išmaišykite (aš maišiau pirštais), masė turėtų būti vos drėgna.
Suberkite smulkintą šokoladą ir šaukštu permaišykite.
Gautus trupinius suberkite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (manoji kvadratinė, jos kraštinė 20 cm) ir išlyginkite gerai paspausdami šaukštu.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol paviršius šiek tiek paruduos. Labai gerai atvėsinkite ir tik tuomet aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.