Pradinis / Receptai / Balandėliai su grybais

Balandėliai su grybais

6 asmenims:

1 stiklinės laukinių ryžių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
450 g supjaustytų grybų (naudojau baravykus ir voveraites)
žiupsnelio rūkytos paprikos
½ šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelių džiovintų bazilikų
¼ šaukštelio maltų pipirų
½ šaukštelio druskos
1 didelės kopūsto gūžės

Padažui:

½ stiklinės pomidorų padažo
1 stiklinės vandens
½ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų
¼ šaukštelio rūkytos paprikos
1 tarkuotos morkos

Gaminimo eiga:

Išvirkite ryžius, kaip nurodyta ant pakuotės.

Kol išvirę ryžiai vėsta, keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepinkite, kol taps skaidrus ir minkštas. Suberkite smulkintus česnakus, grybus, paprikos miltelius, čiobrelius, bazilikus, druską ir pipirus. Ant mažos liepsnos patroškinkite apie 7–10 min.

Padažui skirtus produktus sudėkite į prikaistuvį ir užvirinkite. Kai užvirs, pavirkite kelias minutes ir atidėkite į šoną.

Kopūsto lapus apvirkite ir nupjaukite storąją lapo koto dalį.

Kepimo indą patepkite dalimi virto padažo ir įberkite pusę tarkuotos morkos.

Ryžius sumaišykite su grybų mase. Dėkite po 2–4 šaukštus įdaro (į didesnius lapus daugiau, į mažesnius – mažiau), užlankstykite kaip vokelius ir dėkite į kepimo indą susukimo žyme į apačią.

Uždenkite likusia sutarkuotos morkos mase, užpilkite likusiu padažu.

Kepimo indą galite pridengti folijos lakštu ar dangčiu ir įdėję į orkaitę kepkite 200 °C temperatūroje apie 40–50 min.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top