Pradinis / Receptai / Bananinės spurgos

Bananinės spurgos

Bananinės spurgos

Reikės:

300 g varškės
1 kiaušinio
2 šaukštų cukraus
1 banano
5–6 šaukštų miltų
aliejaus virti
miltelinio cukraus pudros apibarstyti

Gaminimo eiga:

Varškę ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinį, dedame sutrintą bananą ir gerai išmaišome. Beriame miltus ir maišome. Tešla turi būti lipni ir tiršta; jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.

Puode, kuriame virsime spurgas, įkaitiname aliejų.

Iš tešlos drėgnomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio spurgytes. Verdame, kol įgaus gražią spalvą ir vidurys bus iškepęs. Užtruks apie 7 min.

Miltų tešloje nėra daug, bet susidaro spurgų plutelė, dėl kurios jos neprisigeria riebalų, o vidus būna minkštas.

Niekada nepilu jokio brendžio, degtinės – tikrai neprisigeria riebalų.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top