Skanūs, minkšti, saldūs bananiniai keksiukai, apibarstyti graikiniais riešutais.
300 g miltų kepiniams (receptas čia)
½ šaukštelio malto cinamono
110 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
125 ml pieno
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
300 g sutrintų bananų
125 g lydyto ir atvėsinto sviesto
60 g graikinių ar karijų riešutų
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C, keksiukų formą ištepkite lydytu sviestu arba išpurkškite, patepkite aliejumi.
Dubenyje persijokite miltus ir cinamoną. Įmaišykite cukrų. Miltuose padarykite duobutę.
Ąsotėlyje išplakite kiaušinius, pieną, vanilę, supilkite į duobutę. Sudėkite trintus bananus, pilkite lydytą sviestą.
Viską išmaišykite (nepermaišykite).
Sukrėskite tešlą į keksiukų formeles. Apibarstykite keksiukus smulkintais riešutais.
Kepkite 20–25 minutes (tikrinkite mediniu smeigtuku).