Pradinis / Receptai / Bandelės su aguonomis

Bandelės su aguonomis

Bandelės iš universalios tešlos, kuri tinka įvairiems kepiniams.

Reikės:

500 ml vandens
1 (~200 g) nuskustos bulvės
3 arb. š. sausų mielių
žiupsnelio druskos
4 valg. š. cukraus
~5 stiklinių miltų (miltų kiekis priklauso nuo rūšies) (stiklinė – 250 ml)
200 ml aliejaus

Gaminimo eiga:

Į vandenį dėti supjaustytą bulvę ir ją išvirti. Kai išvirs, nenupylus vandens sutrinti iki vientisos masės, atvėsinti iki 40 laipsnių temperatūros.

Berti cukrų, druską, pilti 150 ml aliejaus, įsijoti 1 stiklinę miltų, išmaišyti iki vientisos masės, palikti ~30 min. pastovėti.

Supilti likusį aliejų, įsijoti likusius miltus, užminkyti tešlą (miltų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų; tešla būna elastinga ir minkšta). Užminkytą tešlą palaikyti šiltai ~1 val., kad padvigubėtų.

Po to tešlą dalyti į dvi dalis, imti vieną dalį ir iškočioti lakštą, aptepti aliejumi ar sviestu, berti cukraus, barstyti  aguonomis, suvynioti į vyniotinį ir pjaustyti norimo dydžio bandeles. Dėti į kepimo skardą, aptepti cukraus ir vandens mišiniu ar kiaušinio ir vandens mišiniu. Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą.

„Loretos išbandyti receptai“

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top