Pradinis / Receptai / Braškių ir baltojo šokolado tortas

Braškių ir baltojo šokolado tortas

18 cm skersmens tortui:

1 pakelio sausainių „Damų piršteliai“ (apie 200 g)
250 g maskarponės sūrio
125 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
300 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.)
150 g baltojo šokolado
3 šaukštų miltelinio cukraus
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau apelsinų džemą)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
400 g braškių

Gaminimo eiga:

  1. Sausainių apačią nupjaukite, kad jie lygiai stovėtų torto formoje. Nupjautų sausainių gabaliukų neišmeskite, juos panaudosite vėliau. Apipjaustytus sausainius išdėliokite formos kraštuose.
  2. Ištirpdykite džemą (puode ant silpnos ugnies ar mikrobangų krosnelėje) ir šiek tiek atvėsusį sumaišykite su apelsinų sultimis. Merkite sausainius į šį mišinį ir išklokite torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudokite mažus atlikusius sausainių gabaliukus.
  3. Ištirpdykite baltąjį šokoladą dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, ar mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite.
  4. Maskarponės sūrį sumaišykite su kreminiu sūriu ir išplakite su milteliniu cukrumi, vanile, citrinos žievele.
  5. Supilkite išlydytą šokoladą į bendrą masę ir viską išmaišykite.
  6. Išplakite grietinėlę iki standumo. Palengva įmaišykite.
  7. Dėkite kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus berkite supjaustytų braškių.
  8. Vėl dėkite sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių ir dar kremo ant viršaus.
  9. Torto viršų papuoškite braškėmis ir dėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms.

http://www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top