1 pakelio sausainių „Damų piršteliai“ (apie 200 g)
250 g maskarponės sūrio
125 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“)
300 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.)
150 g baltojo šokolado
3 šaukštų miltelinio cukraus
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau apelsinų džemą)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
400 g braškių
Gaminimo eiga:
- Sausainių apačią nupjaukite, kad jie lygiai stovėtų torto formoje. Nupjautų sausainių gabaliukų neišmeskite, juos panaudosite vėliau. Apipjaustytus sausainius išdėliokite formos kraštuose.
- Ištirpdykite džemą (puode ant silpnos ugnies ar mikrobangų krosnelėje) ir šiek tiek atvėsusį sumaišykite su apelsinų sultimis. Merkite sausainius į šį mišinį ir išklokite torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudokite mažus atlikusius sausainių gabaliukus.
- Ištirpdykite baltąjį šokoladą dubenyje, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, ar mikrobangų krosnelėje. Atvėsinkite.
- Maskarponės sūrį sumaišykite su kreminiu sūriu ir išplakite su milteliniu cukrumi, vanile, citrinos žievele.
- Supilkite išlydytą šokoladą į bendrą masę ir viską išmaišykite.
- Išplakite grietinėlę iki standumo. Palengva įmaišykite.
- Dėkite kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus berkite supjaustytų braškių.
- Vėl dėkite sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių ir dar kremo ant viršaus.
- Torto viršų papuoškite braškėmis ir dėkite jį į šaldytuvą bent 4 valandoms.