Pradinis / Receptai / Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais

Bulviniai kukuliai, įdaryti grybais

Šis patiekalas gamintas pagal Dovilės ir Manto Bajalių knygos „Lietuvos virtuvė“ receptą. Tai puiki knyga, išleista Lietuvos šimtmečio proga, skirta visiems, pasiilgusiems gimtųjų namų jaukumo, mamos su meile ruoštų patiekalų, šiltų linkėjimų iš kaimo Joje – 100 receptų, kuriuos žinome, mėgstame Jeigu esate neabejingi lietuviškai virtuvei, tai ši knyga turi būti Jūsų knygų lentynoje.

Įdarui:

1 svogūno
20 g lydyto sviesto
1 stiklinės virtų grybų
1 šaukšto džiūvėsėlių

Kukuliams:

8 bulvių
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
druskos

Gaminimo eiga:

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Sudėkite supjaustytus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite ir atvėsinkite.

Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.

Išplokite paplotėlius, dėkite įdaro ir formuokite kukuliukus.

Autoriai rekomenduoja virti riebaluose, bet aš viriau vandenyje, kaip virdavo mano šeimoje.

Valgome su grietinės padažu.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top