Šis patiekalas gamintas pagal Dovilės ir Manto Bajalių knygos „Lietuvos virtuvė“ receptą. Tai puiki knyga, išleista Lietuvos šimtmečio proga, skirta visiems, pasiilgusiems gimtųjų namų jaukumo, mamos su meile ruoštų patiekalų, šiltų linkėjimų iš kaimo… Joje – 100 receptų, kuriuos žinome, mėgstame… Jeigu esate neabejingi lietuviškai virtuvei, tai ši knyga turi būti Jūsų knygų lentynoje.
1 svogūno
20 g lydyto sviesto
1 stiklinės virtų grybų
1 šaukšto džiūvėsėlių
Kukuliams:
8 bulvių
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
druskos
Gaminimo eiga:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Sudėkite supjaustytus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite ir atvėsinkite.
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Išplokite paplotėlius, dėkite įdaro ir formuokite kukuliukus.
Autoriai rekomenduoja virti riebaluose, bet aš viriau vandenyje, kaip virdavo mano šeimoje.
Valgome su grietinės padažu.