Pradinis / Receptai / Bulviniai lizdeliai su lašiša

Bulviniai lizdeliai su lašiša

Reikės:

300 g miltingesnių bulvių
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
50 g lydyto sviesto
nedidelės saujelės kapotų petražolių
tarkuoto muskatų riešuto
druskos, juodųjų pipirų

Įdarui:

rūkytos lašišos
gražgarsčių
krapų
grietinės

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite bulves burokine tarka. Nupilkite išsiskyrusį vandenį. Įtarkuokite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Sudėkite kapotas petražoles ir supilkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
  2. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba aliejumi. Į formelę dėkite po 1 valgomąjį šaukštą bulvių masės ir formuokite lizdelius.
  3. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 25 min. (kol iškeps ir gražiai apskrus).
  4. Į kiekvieną lizdelį dėkite gražgarsčių, lašišos gabalėlį ir pabarstykite krapais. Valgykite su grietine.

Pastaba. Žiemos metu nepamirškite įdėti vitamino C, kad nepajuoduotų sutarkuotos bulvės.

http://oditele.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top