Reikės:
400 g bulvių
150 g miltų
3 šaukštų krakmolo
1 kiaušinio
200 g grybų
50 ml grietinėlės
100 g rūkytos šoninės
½ svogūno
aliejaus
žiupsnelio muskatų
druskos pagal skonį
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir gerai sutrinkite arba sumalkite.
Į bulves suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį ir gerai suminkykite.
Ant miltais pabarstyto stalo suvoliokite piršto storio ritinėlius ir supjaustykite 2 cm storio gabalėliais (aš dar šiek tiek spustelėjau lengvai šakute).
Į verdantį vandenį dėkite druskos ir įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite bulvinukus ir virkite apie 5 min.
Į keptuvę dėkite supjaustytą šoninę, smulkintus svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite smulkintus grybus ir pakepinkite kelias minutes. Supilkite grietinėlę, berkite muskatų, druskos ir patroškinkite porą minučių. Sudėkite į dubenį ir užpilkite padažu.