Reikės:
500 g išvirtų bulvių
150 g smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio
3–4 kiaušinių
~4 v. š. miltų
~6 v. š džiūvėsėlių
~250 g faršo (naudojau maišytą: pusė kiaulienos, pusė jautienos)
svogūnų laiškų (maždaug 10 vnt.) arba poros saujų susmulkintų petražolių
druskos
pipirų
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Bulves sutrinti į košę, sudėti smulkintus svogūnų laiškus, sūrį, įmušti 1, jei reikia, 2 kiaušinius, pasūdyti ir rankomis viską sumaišyti.
Faršą paskaninti druska, pipirais (galima įberti mėgstamų prieskonių), sukrėsti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir vis pamaišant iškepti.
Iškeptą faršą sukrėsti į bulvių mišinį ir viską išmaišyti. Paragauti ir, jei reikia, įdėti dar druskos ar pipirų.
Iš gautos masės suformuoti pirštelius (~7 cm ilgio), sudėti juos ant padėklo, uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
Į vieną dubenėlį mušti 2 kiaušinius ir išplakti, į kitą suberti berti miltus, į trečią – džiūvėsėlius. Į keptuvę pilti aliejaus (maždaug 0,5 cm) ir jį įkaitinti. Iš šaldytuvo ištraukti bulvinius pirštelius, po vieną apvolioti pirmiausia miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir ant nedidelės kaitros vis vartant kepti, kol gražiai paruduos.
Patiekti su grietine.