Pradinis / Receptai / Burokėlių keksiukai su sūrio kremu

Burokėlių keksiukai su sūrio kremu

Šie keksiukai buvo atradimas, kuris maloniai nustebino. Niekada nemaniau, kad burokėliai kepiniuose taip puikiai tinka ir net nesuprasi, kad jie ten yra. Keksiukai minkšti, drėgni ir labai skanūs.

Tešlai:

450 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
50 g kakavos
100 g šokolado
100 g cukraus
2 kiaušinių
200 ml pieno
75 ml alyvuogių aliejaus
3 burokėlių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Kremui:

350 g persijoto miltelinio cukraus
400 g grietinėlės sūrio
100 g kambario temperatūros sviesto
1 šaukšto citrinų sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Pasiruošiame keksiukų formeles (visada popierines keksiukų formeles dedu į metalines keksiukų formeles, tinkamas kepti orkaitėje).
  3. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską, cinamoną ir išmaišome.
  4. Kitame dubenyje smulkia tarka sutarkuotus burokėlius sutriname trintuvu. Dedame likusius produktus ir viską gerai išmaišome.
  5. Pamažu vis pamaišydami suberiame miltus ir viską gerai išmaišome.
  6. Tešlą dedame į keksiukų formeles ir kepame apie 25 min., kol gražiai iškyla ir paruduoja. Ar iškepė, patikriname mediniu smeigtuku.
  7. Kai atvės, puošiame kremu.
  8. Elektriniu plaktuvu išsukame sūrį, sudedame sviestą, supilame citrinų sultis ir išplakame iki vientisos masės. Suberiame miltelinį cukrų ir plakame, kol masė tolygiai pasiskirsto ir tampa vientisa.
  9. Konditeriniu švirkštu kremu papuošiame atvėsusius keksiukus.
  10. Papuoštus keksiukus dedame porai valandų į šaldytuvą, kad kremas gerai sustingtų.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top