Mielinei tešlai:
250 g miltų
125 ml šilto pieno
1 vidutinio kiaušinio
20 g cukraus
25 g lydyto sviesto
5 g sausų mielių
žiupsnio druskos
Įdarui:
1 mocarelos rutuliuko
Česnakiniam sviestui:
4 česnako skiltelių (traiškytų)
50 g lydyto sviesto
mažos saujelės šviežių petražolių (kapotų)
Gaminimo eiga:
- Mažame dubenėlyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti, pradės burbuliuoti.
- Kitame dubenyje išsijokite miltus, pilkite lydytą sviestą, muškite kiaušinį, įberkite druskos.
- Į miltų mišinį pilkite mieles. Pradėkite minkyti.
- Minkykite apie 10–15 minučių, kol tešla taps glotni. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol tešla dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo jūsų kambario temperatūros.
- Kai tešla pakils, padalykite ją į 6 lygias dalis. Iškočiokite nedidelius skritulius. Mocarelą supjaustykite į 6 lygias dalis.
- Ant kiekvieno tešlos skritulio dėkite po gabaliuką mocarelos, užspauskite kraštus. Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Kai suformuosite visas bandeles, uždenkite kepimo formą plėvele ir palikite valandai dar šiek tiek pakilti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Česnakiniam sviestui viską sumaišykite. Bandeles aptepkite sviestu ir kepkite 20–25 minutes. Likus 5 minutėms, iki bandelės iškeps, dar kartą aptepkite sviestu.
- Kai bandelės iškeps, išimkite, aptepkite likusiu sviestu.
- Valgykite šiltas.
Patarimai, pastebėjimai:
Iš šio kiekio išeina 6 didelės bandelės.
Į tešlą dėkite gerą žiupsnelį druskos, kad nebūtų prėska. Mocarelą būtina nusausinti. Jei bus drėgna, tešla bus šlapia, gerai neiškeps. Česnaką sviestui geriausia sutraiškyti, bus stipresnis skonis.
Galima naudoti sūrio lazdeles, svarbu, kad sūris išsilydytų.