Pradinis / Receptai / Citrininės avinžirnių salotos

Citrininės avinžirnių salotos

Šios salotos yra ne tik ryškių spalvų, bet ir ryškaus skonio. Puikus patiekalas tiems, kas rūpinasi savo kūno formomis, ir tiems, kas mėgsta avinžirnius. Šios karštos salotos puikiai tiks ir vienos, ir prie kepsnio.

4 porcijoms:

200 g avinžirnių
2 pomidorų
2 nedidelių agurkų
1 raudonojo svogūno
1 skiltelės česnako
pusės saldžiosios paprikos
petražolių

Užpilui:

3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
1 nutarkuotos citrinos žievelės
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų

Gaminimo eiga:

Užpilui visus ingredientus sumaišome ir paliekame stiklainyje, kol prireiks.

Avinžirnius išmirkome per naktį.

Išmirkytus avinžirnius išverdame. Beriame į dubenį.

Pomidorus perpjauname per pusę, išimame sėklas ir susmulkiname. Agurkus, papriką ir svogūną susmulkiname kubeliais. Beriame prie avinžirnių į dubenį. Įspaudžiame česnaką, sudedame smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome.

Užpilame salotų užpilu ir tiekiame, kol avinžirniai šilti.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top