Pradinis / Receptai / Citrininės tartaletės

Citrininės tartaletės

Lengvos, saldžiarūgštės, kvapnios. Tokios tartaletės per šventes puikiai galėtų atstoti tortą.

6 mažoms tartaletėms arba 1 didelei:

Tešlai:

125 g šalto sviesto,
200 g miltų,
50 g miltelinio cukraus,
1 šaukšto šalto vandens.

Įdarui:

300 ml vandens,
150 g cukraus,
50 g kukurūzų krakmolo,
1 citrinos sulčių ir žievelės,
1 žaliosios citrinos sulčių ir žievelės,
4 kiaušinių trynių,
100 ml 35 proc. grietinėlės.

Viršui:

2 mandarinų,
2 konservuotų ananasų žiedų,
1 saujos žaliųjų vynuogių,
1 saujos raudonųjų besėklių vynuogių,
pusės pakelio bespalvės želės.

Gaminimo eiga:

Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite vienalytę tešlą ir iškočiokite 6 skritulius. Išklokite tešla mažas formeles ir pusvalandį laikykite šaldytuve. Papločius subadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min.

Paruoškite įdarą: vandenį, cukrų, krakmolą išmaišykite su abiejų citrinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir ant mažos ugnies maišydami pavirkite. Puodą nukelkite nuo viryklės ir po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Į įdaro masę įmaišykite grietinėlę.

Tirštą citrinų kremą supilkite ant atšalusios tešlos ir kepkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.

Mandarinus išskirstykite skiltelėmis, nuimkite baltas dalis, ananasus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, vynuoges – per pusę. Sudėkite vaisius ir uogas ant tartalečių.

Želę paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens kiekį sumažinkite perpus. Aptepkite tartalečių viršų žele ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

http://samciouzrasai.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top