Pradinis / Receptai / Citrininis pyragas

Citrininis pyragas

Skanus, lengvas, gaivus citrininis pyragas.

Saldžiai trapiai tešlai:

1½ puodelio kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
100 g kubeliais pjaustyto nesūdyto sviesto (naudojau sūdytą)
1½ šaukšto cukraus
1 kiaušinio trynio

Citrininiam įdarui:

2 citrinų smulkiai tarkuotos žievelės ir sulčių
115 g lydyto nesūdyto sviesto (taip pat naudojau sūdytą)
3 kiaušinių
⅔ puodelio cukraus
¼ puodelio persijotų kvietinių miltų
1 šaukšto persijotų kukurūzų miltų

Gaminimo eiga:

Į dubenį persijoti miltus ir druską. Sudėti sviestą ir pirštais ištrinti jį su miltais, kol mišinys taps panašus į trupinius. Suberti cukrų, supilti kiaušinio trynį ir įpilti 1½–2 šaukštus šalto vandens. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė. Šiek tiek paminkyti tešlą ant miltais apibarstyto paviršiaus. Suvynioti į maistinę plėvelę ir šaldytuve šaldyti apie 20 minučių.

Įdėjus kepimo skardą, įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočioti iš tešlos 2 mm storio lakštą ir iškloti juo 24–26 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu. Jeigu sunku gražiai iškočioti apskritą lakštą, galima sutarkuoti tešlą burokine tarka tiesiai į kepimo formą, gražiai, lygiai paskleisti ir pirštais spaudžiant suformuoti ploną norimą lakštą. Subadyti lakštą šakute, uždengti ją kepimo popieriumi, prispausti nevirtais ryžiais ar makaronais, kad tešla neišsipūstų. Ir kepti padėjus ant karštos skardos 12–15 min., kol tešla įgaus aukso spalvą.

Tuo metu pagaminti įdarą. Į dubenį sudėti tarkuotas citrinų žieveles, supilti išspaustas jų sultis, lydytą sviestą, kiaušinius, suberti cukrų, kvietinius ir kukurūzų miltus. Maišyti, kol susidarys vienalytė masė.

Nuo pakepintos tešlos nuimti popierių su ryžiais ar makaronais ir sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 °C. Supilti įdarą į tešlos krepšelį ir kepti 15–20 min., kol įdaras sukietės. Palikti stovėti 10 min., išimti iš formos.

Patiekti šiltą arba šaltą, galima su plakta grietinėle.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top