Pradinis / Receptai / Cukinijų keksas su apelsinais ir šokoladu

Cukinijų keksas su apelsinais ir šokoladu

Labai skanus, minkštas, aromatingas cukinijų keksas su šokoladu ir apelsinais.

24×14 cm pailgai kekso formai:

1½ puodelio (225 g) miltų (1 puodelis – 250 ml)
¼ šaukštelio sodos
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2 vidutinių kiaušinių
1 puodelio (200 g) baltojo cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ puodelio (125 ml) saulėgrąžų aliejaus
1½ puodelio (240 g) cukinijos, tarkuotos burokine tarka
100 g juodojo ar pieniško šokolado gabaliukų
1 apelsino žievelės (tarkuotos)

Gaminimo eiga:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklokite pailgą kekso formą.

Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, apelsino žievelę. Įmaišykite cukiniją. Atidėkite į šoną.

Kitame dubenyje šluotele suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, aliejų.

Galiausiai suberkite miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.

Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių.

Kepkite apie 50–60 minučių. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Išimkite iš kepimo formos ir atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top