Pradinis / Receptai / Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais

Cukinijų pyragas su lazdynų riešutais

Skanus, paprastas pyragas. Priskirčiau jį prie sveikuoliškų, nes naudojamos cukinijos, lazdynų riešutai ir dalis visų grūdo dalių miltų.

23 cm skersmens formai:

225 g smulkaus cukraus
225 ml saulėgrąžų aliejaus
3 didelių kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
200 g cukinijų, tarkuotų ir nuspaustų
100 g lazdynų riešutų
200 g miltų kepiniams
75 g visų grūdo dalių kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cinamono
tarkuotos 1 citrinos žievelės

Pabarstyti:

Miltelinio cukraus

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite formą. Atidėkite į šalį.

Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite orkaitėje 5 minutes. Išimkite iš orkaitės, paskleiskite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ir patrinkite, kad nusivalytų luobelės. Riešutus stambiai sukapokite peiliu, pasmulkinkite.

Dideliame dubenyje išplakite cukrų, aliejų, kiaušinius ir vanilę. Įmaišykite cukinijas ir lazdynų riešutus.

Įsijokite miltus ir kitus sausus produktus. Viską išmaišykite.

Supilkite tešlą į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie 45 minutes, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas ir švarus.

Iškeptą pyragą 10 minučių palikite kepimo formoje, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

Atvėsusį pyragą pabarstykite milteliniu cukrumi.

Patarimai, pastebėjimai:

Miltų reikia specialių kepiniams, todėl papildomai nenaudojau kepimo miltelių ir sodos. Jei tokių miltų neturite, kepimo milteliai yra būtini.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top