300 g biskvito arba sausainių
200 g saldinto sutirštinto pieno
100 g kambario temperatūros sviesto
4 šaukštų medaus arba klevų sirupo
3 šaukštų kakavos
50 g džiovintų abrikosų
3 šaukštų romo
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Papuošti:
200 g juodojo šokolado
50 g šokolado drožlių
Gaminimo eiga:
Biskvitą arba sausainius sutrupinkite iki trupinių.
Abrikosus susmulkinkite.
Maišytuvu išsukite kambario temperatūros sviestą su saldintu sutirštintu pienu, vaniliniu cukrumi, kakava ir brendžiu. Gautą kremą sumaišykite su biskvito trupiniais ir džiovintais abrikosais.
Masė turi būti tvirta ir laikyti formą, jei taip nėra – truputį palaikykite šaldytuve.
Iš masės formuokite apvalius kamuoliukus – bulvytes.
Šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite garų vonelėje. Apliekite bulvytes išlydytu šokoladu ir apiberkite šokolado drožlėmis.
Palaikykite šaldytuve bent jau valandą, kad gerai sustingtų.