Pradinis / Receptai / Duona su čoriso dešra

Duona su čoriso dešra

Labai skani, nesaldi balta duona su aštria ispaniška čoriso (chorizo) dešra ir saulėje džiovintais pomidorais.

Reikės:

500 g miltų
8 g smulkios druskos

7 g sausų mielių

3 šaukštų alyvuogių aliejaus
275 ml šilto vandens
trupučio kukurūzų miltų pabarstyti

Įdarui:

100 g čoriso dešros (nuluptos ir smulkiai pjaustytos)
75 g saulėje džiovintų pomidorų (nusausintų ir pjaustytų griežinėliais)

maždaug 3 šaukštų alyvuogių aliejaus aptepti

Gaminimo eiga:

  1. Į maišytuvo dubenį suberkite miltus ir druską, išmaišykite. Įmaišykite sausas mieles. Centre padarykite duobutę.
  2. Į duobutę supilkite aliejų ir vandenį. Viską sumaišykite ranka arba maišytuvu mažiausiu greičiu naudodami tešlos antgalį.
  3. Tešlą maišytuvu minkykite (maišykite) 5 minutes mažiausiu greičiu (arba minkykite rankomis 10 minučių), kol ji taps elastinga.
  4. Dubenį patepkite aliejumi, grąžinkite tešlą atgal į dubenį ir uždenkite plėvele.
  5. Kildinkite 1–1,5 valandos kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės.
  6. Kepimo formą ištepkite aliejumi.
  7. Stalą pabarstykite kukurūzų miltais, išverskite ant jo tešlą ir rankomis spausdami suformuokite 24×28 cm stačiakampį. Ant tešlos paskleiskite dešrą ir saulėje džiovintus pomidorus.
  8. Pradėkite vynioti tešlą nuo trumpiausios kraštinės.
  9. Vyniodami šepetėliu nubraukite kukurūzų miltus ir stipriai spauskite, kad įdaras tvirtai įsispaustų į tešlą (kitaip iškepus bus daug tuščių tarpų).
  10. Kai baigsite vynioti, kraštą gerai užspauskite. Tešlos galus užlenkite į vidų ir paruoštą kepaliuką dėkite į skardą (siūle į skardos apačią).
  11. Skardą lengvai užklokite maistine plėvele ir palikite 45–60 minučių pakilti (kol beveik padvigubės).
  12. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C (orkaitę su fenu iki 200 °C).
  13. Kepaliuką atidenkite ir lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi.
  14. Kepkite apie 35 minutes, kol gražiai paruduos.
  15. Atsargiai išimkite iš skardos ir prieš pjaustydami atvėsinkite.

www.bakingsecrets.lt

 

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top