Pradinis / Receptai / Grybų tarta

Grybų tarta

Lengvas, skanus, vegetariškas patiekalas Jūsų pietums.

20 cm tartos formai:

trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia; šiuo atveju buvo naudojama pirktinė)

Įdarui:

150 ml grietinės
300 g grybų (pievagrybių ar panašių)
70 g čederio sūrio
2 kiaušinių
pusės svogūno
1 skiltelės česnako
2 šaukštų sviesto
petražolių
druskos
pipirų

Gaminimo eiga:

Iškočiokite tešlą į skritulį, didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.

Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 3–5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukoškite ir palikite atvėsti.

Grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Berkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Tartos formoje tolygiai paskirstykite grybus, užpilkite grietinės ir sūrio plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Kepkite apie 30 minučių, kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs, auksinės spalvos.

www.bakingsecrets.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Scroll To Top