8 labai didelių šviežių bulvių
2 kubeliais supjaustytų svogūnų
4 susmulkintų česnako skiltelių
~250 ml grietinėlės (tinka ir neriebi)
~200 ml sultinio (daržovių ar vištienos)
~200 g susmulkintos kiaulienos šoninės ar nuo pietų likusios mėsytės
~3 a. š. susmulkintų šviežių krapų
~12 susmulkintų svogūnų laiškų
druskos (labiau tiktų smulki)
juodųjų pipirų
aliejaus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia bulves gerai nuplauti (nuskusti nereikia) po tekančiu vandeniu, tada šakute subadyti per visą bulvės plotą, ištrinti aliejumi ir druska.
Kepimo skardą truputį patepti aliejumi ir sudėti bulves (uždengti folija nereikia). Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C temperatūros, ir kepti ~1 valandą.
Per tą laiką ruošti įdarą. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, suberti svogūnus ir ~3 min. pakepinti, suberti česnakus ir pakepinti ~2 min. Sudėti labai smulkiai supjaustytą mėsą ir dar šiek tiek pakepti (2–3 min.). Supilti grietinėlę, sultinį, užvirus kaitinti ant mažos ugnies vis pamaišant ~10 min. Tada suberti susmulkintus krapus, svogūnų laiškus, pabarstyti druska pagal skonį, pagardinti juodaisiais pipirais, viską išmaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Iškepusias bulves (jos turi būti gražiai apskrudusios, o viduje minkštutės) perpjauti perpus išilgai, šaukšteliu išskobti paliekant apie ~3–4 mm storio bulvės sieneles. Išskobtą bulvių masę sudėti į dubenį, lengvai šakute pertrinti ir ant jos užpilti visą padažą. Viską sumaišyti ir šitos masės prikimšti išskobtas bulves (galima pabarstyti kietuoju sūriu). Vėl dėti į įkaitintą orkaitę (200 °C) ir kepti 10 min.
Pabarstyti šviežiais krapais.
http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt